Duke u plakur, natyrisht e humbim edhe balancën e forcës dhe fleksibilitetin

Po ashtu rritet rreziku nga rënia, gjë që është problem i madh për të moshuarit, transmeton Telegrafi.

Rëniet më të shpeshta mund të çojnë në lëndime serioze, gjë që çon deri aty që personat e moshuar të bëhen të varur nga të tjerët.

Kjo pastaj mund të çojë edhe në depresion. Madje, ndonjëherë, rëniet mund të jenë vdekjeprurëse.

Mu për këtë arsye, është shumë me rëndësi që personat e moshuar të ushtrojnë rregullisht.

Në vazhdim, në video, shikoni si duket programi 15-minutësh i ushtrimit për seniorë.

/Telegrafi/