Federata Ndërkombëtare e Tenisit dhe Shoqata e Lojtarëve të Tenisit Botëror ka votuar disa ndryshime për sezonin e ri.

Pra, lojtarët e tenisit që kthehen në konkurs pas lindjes do të marrin “mbrojtje në renditje” deri në moshën e tre-vjeçare të fëmijës. Kjo gjithashtu do të rezultojë në ndryshime në përcaktimin e transportuesve në turnetë e mëdha.

Rregulli u prezantua për shkak të Serena Williamsit, lojtares më të mirë të të gjitha kohërave të tenisit si dhe fitueses së 23 titujve të Grand Slam.

Këtë vit ajo nuk ishte në mesin e mbajtësve në Roland Garros, turneun e parë që kur solli në jetë një vajzë.

Serena kishte veshur një uniformë të zezë për Roland Garros shkaku i arsyeve shëndetësore, por për francezët nuk kishte kuptim dhe thoshin se një kombinim i tillë i veshjes nuk ishte më i pranueshëm në turneun e Parisit.

Ndalimi nuk zgjati shumë, sepse në këtë situatë, WTA i doli në krah Serenës dhe tha se një kostum i tillë lejohet në turne.

Ndryshe, 37-vjeçarja ka paralajmëruar se gjatë viteve të ardhshme do të pensionohet nga bota e tenisit. /Telegrafi/