Mënyra e jetës ulur dhe ushqimi jocilësor lënë pasoja më të mëdha në këtë pjesë të trupit, e cila kërkon angazhim të madh, në mënyrë që të duket ashtu siç ne dëshirojmë

Kur dëshirojmë të angazhohemi për dukje perfekt të barkut, zakonisht janë ushtrimet e para të barkut për të cilat vendosim, transmeton Telegrafi.

Mirëpo do të duhej ta dini që ato janë të efektshme vetëm atëherë kur bëhen tërësisht në mënyrë të drejtë, bashkë me to, nga të gjitha ushtrimet, të cilat do të shkrijnë dhjamin në pjesën e stomakut, ushtrimet e barkut marrin më së shumti kohë.

Nëse dëshironi ushtrimin ideal, i cili do t’u japë formë muskujve të stomakut tuaj dhe do të djegë shtresat yndyrore në pjesën e belit, zgjidhni ushtrimet plank.

Këtë ushtrim mund tabëni në kushtet e shtëpisë suaj dhe që posaçërisht janë të rekomandueshme, sepse përfshijnë edhe muskujt e gjithë trupit, jo vetëm të barkut.

Se si të zgjidhni stërvitjen ideale plank, shikoni këtu!

/Telegrafi/