“Që nga sot po lansojmë rrjetet 5G në Amerikën e Veriut me trafik të drejtpërdrejtë”, shpjegoi Börje Ekholm, president dhe CEO i Ericsson.

“Teknologjia është këtu dhe ka më shumë për të ardhur. Ne jemi me të vërtetë duke kaluar në 5G në 2019. “

Kompania ka 10 kontrata reale për 5G – më shumë se çdo shitës tjetër, tha Ekholm – dhe ka angazhuar 4,000 inxhinierë në R&D për të rritur praninë e tyre.

Ericsson po lanson nëntë radio të reja në MWC. 

5G do të nxisë një stuhi të aplikacioneve të reja, duke përfshirë AR dhe lojëra. Rrjetet e reja 5G lëvizin përtej hapësirës së konsumatorit, megjithatë.

“Përdorimi në rritje i robotikës do të transformojë në mënyrë dramatike sistemet e prodhimit të ardhshëm”, tha ai.

Është më shumë se shitja e kartelave SIM, me fjalë të tjera. Kjo ka të bëjë me vetë ndryshimin e shoqërisë. /Telegrafi/