Turqinë të gjithë e njohin për vendet ekzotike dhe të ngrohta për të kaluar muajt e verës kur ju e keni marrë pushimin vjetor, shumë të merituar. Por, në bashkëpunim me Fibula Air Travel Macedonia, ju prezantojmë vendin magjik, Kapadokya, në pjesën qendrore të Turqisë.

Kapadokya është shtëpia e balonave, bukuria e maleve me gurëz dhe hotelet nëpër shpella. Kapadokya është mrekulli e gjitha por ne ju prezentojmë vetëm disa nga bukuritë që ju duhet t’i dini, dhe që nesër t’i vizitoni.

1. Lugina e luleve
është vendi që më shumë vizitohet në këtë vend të Turqisë së mesme. E qasshme nga të gjithë, edhe me ecje. Forma dhe ngjyra laramane e maleve janë mahnitëse dhe kanë pamje të mrekullueshme prej balonave që gjithashtu janë shenjë njohëse për Kapadokya.

Photo Credit: www.aydinligoremetravel.com

2. Qyteti ndërtokësor – Derinkuyu
është qytet me shtatë nivele ndër tokë. Ka disa dhoma në formë shpelle. Kur të jeni atje poshtë, vetëm shikojeni lartë, për të parë më mirë mrekullinë e shkëmbinjëve. Nuk preferohet për personat me klaustrofobi.

3. Muzeu në qiell të hapur – Göreme
Ky muze në qiell të hapur është i mbrojtur prej UNESCO-s si pasuri botërore. Sipas ciceronëve, këtë vend mund ta shihni mirë vetëm për dy orë. Ka më shumë bukuri për të ndarë më pak kohë.

Photocredit: rail.cc

4. Muzeu në qiell të hapur – Zelve
Më herët është përdorur si vendbanim fetar por pas një kohe është përdorur si fshat e pastaj si muze në qiell të hapur.

Photocredit: aydinligoremetravel.com

Fibula Air Travel në Maqedoni ju mundëson që të shijoni Kapadokya me oferta të papërsëritshme, duke filluar me 325 euro për person për tre netë dhe katër ditë qëndrim dhe shijim të kësaj bukurie.

Në ofertën e Fibula Air Travel Maqedoni gjithashtu përfshihen edhe fluturimi direkt nga Shkupi. Për më shumë, KLIKONI këtu.

Të gjithë ofertat e Fibulla Air Travel mund t’i shikoni KËTU
Në numrat e telefoni: 389 (2) 3238081; 389 (2) 3216391

Instagram

Në Facebook: Fibula Air Travel Macedonia

Artikull i sponsoruar