Në të kaluarën, Facebook u konsiderua të jetë trend, por këto ditë po fillon të duket si të mos qenurit në Facebook mund të jetë një ide më e mirë.

Kompania ka pësuar nga një skandal i privatësisë, ku është raportuar se ata mund të përballen me një gjobë prej shumë miliardë dollarësh nga FTC.

Nëse keni menduar se 2019 do të përfaqësojë një fillim të ri për Facebook, mendoni përsëri sepse sipas një raporti të ri, duket se Facebook është akuzuar për zbulimin e disa të dhënave të ndjeshme shëndetësore në grupe.

Ankesa është parashtruar fillimisht në FTC muajin e kaluar, por që atëherë është bërë publike.

Ankesa pohon se Facebook kishte zbuluar në mënyrë të paligjshme informacion mbi anëtarët e grupeve të mbyllura, ku anëtarët e një grupi për gratë me një mutacion gjenetik të quajtur BRCA zbuluan informata të ndjeshme për veten e tyre, siç janë emrat dhe adresat, të cilat u publikuan nga platforma.

Sipas ankesës, “Facebook ka injoruar kërkesat tona për të rregulluar çështjet specifike që i kemi identifikuar kompanisë dhe mohon publikisht se ekziston ndonjë problem. E gjithë kjo përfaqëson ndërveprime të padrejta, mashtruese midis Facebook dhe përdoruesve të tyre, në kundërshtim me aktin e FTC-së.” Facebook ende nuk iu është përgjigjur zyrtarisht ankesës. /Telegrafi/