Prej peizazheve përrallore, deri te bregdetet që lagen nga Deti i Zi, përfshirë edhe ndërtesat e braktisura sovjetike dhe gjithçka ndërmjet – Bullgaria duket se i ka të gjitha.

Më të veçantë e bënë marrja e pamjeve nga një dimension tjetër, si kësaj radhë që është punuar me një dron dhe shfaqë gjithçka nga lartësia, transmeton Telegrafi.

Amos Chapple e ka manovruar me shumë shkathtësi dronin, mbi hapësirat më mbresëlënëse, në këtë shtet ballkanik, ku lëvizja e dronëve është e ndaluar me ligj.

Imazhet sjellin pothuajse çfarëdo, prej peshkatarëve pranë ‘varreve të vampirëve’ deri te statujat komuniste, që janë përfshirë prej barishteve. Bien në sy ndërtesat e ndryshme sovjetike, të punuara në dimensione enorme me shumë kujdes, por që janë shkatërruar në kohë.

“Masakër pas masakre” është titulli që i ka vënë gazetari i Radios Evropa e Lirë, këtij projekti të fotografi.

Sipas tij, është e tmerrshme se sa ka hequr ky shtet prej sistemeve të ndryshme, shenjat e së cilave vërehen nëpër këto fotografi. /Telegrafi/